Entiris Diest – Welke beperking maakt dat ú niet voluit kunt gaan? Wij bieden werk op uw maat

Wilt u groeien, maar zoekt u nog een betrouwbare partner met kennis van zaken? Ergert u zich soms omdat uw medewerkers zich niet op de corebusiness van hun job of uw bedrijf kunnen focussen? Hebt u schitterende ideeën, maar wilt u zich niet aan een productie-eenheid wagen? Entiris Diest is specialist in clean- en stofarm verpakken en manueel uit te voeren werkzaamheden die de organisatie ook bij u in huis uitvoert. U vindt er ook een groendienst. Entiris zoekt samen met u naar oplossingen en is bereid te investeren om uw productieprocessen te optimaliseren.

Jullie stellen mensen ‘met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt’ tewerk. Wat moet ik daaronder verstaan?
Accountmanager Lieve De Storcke: “Onze mensen hebben een fysieke of verstandelijke beperking. Samen met hen proberen we hun beperking om te buigen tot een sterkte. We laten hen ervaring opdoen om zich die repetitieve handelingen eigen te maken. Dat maakt hen tot heel gemotiveerde medewerkers, die volhouden waar anderen het opgeven. Vaak leveren zij in deze specifieke branche meer, beter én kwalitatiever werk dan werknemers zoals jij en ik.”

Wat is de grote sterkte van Entiris?
“Contacteert u ons om een deel van uw productieproces uit handen te geven? Dan denken we met u mee en gaan we een partnerschap met u aan. We bekijken welke delen van uw productie we overnemen, en of we niet beter in machines investeren om de kwaliteit die u vraagt op uw niveau te houden en zelfs te verbeteren. We werken volledig op uw maat. Om dat te bereiken, passen we zelfs de organisatie van onze werkvloer en onze productielijnen aan.”

In Diest werken jullie veel voor medische en farmaceutische bedrijven?
“We verpakken en assembleren medical devices. Dat doen we in verschillende stofarme en geconditioneerde ruimtes met continu gecontroleerde temperatuur en vochtigheidsgraad, en cleanrooms die voldoen aan ISO-klasse 7. Onze gespecialiseerde mensen staan er onder toezicht van gekwalificeerde werkleiders. Sinds 2009 hebben we een vergunning voor secundair verpakken en herverpakken van geneesmiddelen. Een industrieapotheker volgt alle procedures op en garandeert de veiligheid en traceerbaarheid van uw goederen.”

Productverpakking en handwerk zijn ook diensten die jullie aanbieden?
“We verpakken alles van eenvoudige producten tot volledige displays. Dat betekent ook vullen, labelen en bestickeren, ompakken en klaarmaken voor transport. Manueel én semiautomatisch. Op onze semiautomatische lijnen specialiseren we ons vooral in flowpacks en open en gesloten krimpverpakkingen. U schakelt onze mensen ook in voor elk soort handwerk. Mailings en kits samenstellen, kwaliteitscontroles uitvoeren en sorteren zijn maar enkele mogelijkheden.”

En wat als ik mijn productieproces of specifieke job niet kan of wil verplaatsen?
“Dan sturen we bekwame werkkrachten onder supervisie van een gekwalificeerde werkleider naar uw bedrijf. Ze voeren zowel uw langdurige als uw eenmalige kleinere repetitieve opdrachten uit zoals verpakken, assembleren, afval verwerken en laden en lossen. Wilt u een aantal dagen per jaar een extreme piekperiode opvangen? Of constant één of meerdere ploegen op uw site aan het werk hebben? We zoeken samen met u naar de beste oplossing. Van het vervoer van onze werknemers hoeft u zich niets aan te trekken: dat organiseren we zelf.”

Voor welke bedrijven werken jullie?
“Voor de kleinste kmo tot de grootste multinational. Naast de geneesmiddelen en farmaceutische producten verpakken en assembleren we vooral fast moving consumer goods, drukwerk en producten voor marketingacties. Maar eigenlijk zijn onze productielijnen voor elk type product geschikt. En wilt u een blisterverpakking of staalboek laten ontwerpen? Dan schakelen we onze andere vestigingen in.”

Ben ik zeker dat jullie werk aan mijn kwaliteitseisen voldoet?
“Absoluut. Entiris heeft bijna elk denkbaar kwaliteits- en veiligheidscertificaat: ISO 9001, HACCP, IFS, BRC, Kwaliteitswijzer (EFQM), 19KE, vergund door FAVV en FAGG. In alles wat we doen, zit kwaliteit ingebakken. We analyseren elke nieuwe opdracht en bekijken hoe we ons op de efficiëntste manier moeten organiseren om ook op dat vlak kwaliteit te garanderen. En dat trekken we door tot in onze prijzen. We doen er alles aan om uw kosten zoveel mogelijk te reduceren zonder daarbij de kwaliteit in het gedrang te brengen.”

Jullie vinden dat meedenken belangrijk. Wat houdt dat in?
“Onze technische afdeling denkt oplossingen voor uw verpakkingsproces uit. Dat gaat van verpakkingen tot tools zoals matrijzen of nieuwe semiautomatische machines die uw productie optimaliseren. En we bekijken hoeveel werkkrachten we nodig hebben om u zelfs op heel korte termijn verder te helpen. Met onze 1500 arbeiders verspreid over onze zeven vestigingen zetten we heel snel het aantal arbeiders in dat nodig is.”

Jullie hebben ook een groendienst?
Accountmanager Xavier Henskens: “We werken voor particulieren, bedrijven en overheden. Onze mensen maaien voor u het gras, scheren uw hagen, verwijderen het onkruid, planten alle soorten groen aan en verharden uw parkings en opritten met betonklinkers. Vanaf 2015 mogen bedrijven geen pesticiden meer gebruiken om onkruid te bestrijden. Wij hebben kwalitatieve oplossingen. Voor de stad Diest onderhouden we hagen: we scheren ze en maken ze onkruidvrij. Het stadsbestuur schakelt ons ook in om het zwerfvuil te verwijderen.”

Bekijk het artikel op managermagazines.be

Contact

Entiris vzw
Gaston Geenslaan 92 • B - 3200 Aarschot - Belgium
Tel. +32 16 44 14 60 • E‑mail: info@entiris.be
Open: mo-fri 8u00-17u00
Entiris organisation