Kwaliteit

Door te innoveren evolueren we altijd mee met de markt en de behoeften van de consument. Daarom vinden we een moderne en aangepaste infrastructuur belangrijk. Wij hanteren de modernste technieken en kwaliteitsnormen om maximale klantentevredenheid te bereiken. Onze afdeling cleanroom en stofarme ruimte in Diest beschikt over de nodige vergunningen (GMP) van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) om zowel humane als diergeneeskundige medicijnen secundair te herverpakken.

Good Manufacturing Practice of GMP - certificaat

Good Manufacturing Practices, “goede manier van produceren” of GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie, de cosmetische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. De kwaliteit van een geneesmiddel kan nooit helemaal vastgesteld worden door de samenstelling te analyseren. Niet alle mogelijke onzuiverheden kunnen worden aangetoond en niet elk pilletje kan worden geanalyseerd. De kwaliteit kan daarom alleen gewaarborgd worden indien ook het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde wijze wordt uitgevoerd. Deze manier van produceren, genaamd Good Manufacturing Practice, is daarom een vereiste voor de productie van geneesmiddelen.

Bij GMP gaat het er om, dat nauwkeurig is vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Tijdens de productie worden alle grondstoffen, tussenproducten en eindproduct gecontroleerd en wordt het proces precies bijgehouden op het zogenaamde bereidingsprotocol. Mocht er achteraf toch iets mis blijken te zijn met een bepaalde partij medicijnen, dan kan men altijd achterhalen hoe het gemaakt is, wie het getest heeft, waar en welke grondstoffen er gebruikt zijn, enzovoort…