Entiris Mechelen (BW Mechelen) – Welke beperking maakt dat ú niet voluit kunt gaan? Wij bieden werk op uw maat.

Wilt u groeien, maar zoekt u nog een betrouwbare partner met kennis van zaken? Ergert u zich soms omdat uw medewerkers zich niet op de corebusiness van hun job of uw bedrijf kunnen focussen? Hebt u schitterende ideeën, maar wilt u zich niet aan een productie-eenheid wagen? Entiris is specialist in verpakkings- en manueel werk en levert u vanuit zijn vestiging in Mechelen ervaren krachten die uw repetitief werk naar een hoger niveau tillen. Entiris zoekt samen met u naar oplossingen en is bereid te investeren om uw productieprocessen te optimaliseren.

Jullie stellen mensen ‘met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt’ tewerk. Wat moet ik daaronder eigenlijk verstaan?
Accountmanager Leen Leerschool: “Onze mensen hebben een fysieke of verstandelijke beperking. Samen met hen proberen we hun beperking om te buigen tot een sterkte. We laten hen ervaring opdoen om zich die repetitieve handelingen eigen te maken. Dat maakt hen tot heel gemotiveerde medewerkers, die volhouden waar anderen het opgeven. Vaak leveren zij in deze specifieke branche meer, beter én kwalitatiever werk dan werknemers zoals jij en ik.”

In 2013 fusioneerde Beschutte Werkplaats Mechelen met Entiris. Wat betekent dit voor mij als klant concreet?
“Als kleinere beschutte werkplaats hadden we de mogelijkheden niet die we nu hebben. Contacteert u ons vandaag om een deel van uw productieproces uit handen te geven? Dan zijn we nu beter gewapend om met u mee te denken en een partnerschap met u aan te gaan. We bekijken welke delen van uw productie we overnemen, en of we niet beter in machines investeren om de kwaliteit die u vraagt op uw niveau te houden en zelfs te verbeteren. We werken volledig op uw maat. Om dat te bereiken, passen we zelfs de organisatie van onze werkvloer en onze productielijnen aan.”

Productverpakking is een van de diensten die jullie in Mechelen aanbieden?
“We verpakken alles van eenvoudige producten tot volledige displays. Dat betekent ook vullen, labelen en bestickeren, ompakken en klaarmaken voor transport. Manueel én semiautomatisch. Op onze semiautomatische lijnen specialiseren we ons vooral in open en gesloten krimpverpakkingen. Een mooi voorbeeld van wat we kunnen, is de samenwerking met onze buur Continental. Het ompakken van hun onderdelen is een heel repetitief proces. Het ompakproces gebeurt in onze vestiging. Het laat Continental toe zich meer op zijn kerntaken te focussen, kosten te besparen en transport uit te schakelen. Continental kiest er bewust voor om deze samenwerking op te zetten met een beschutte werkplaats. Zo realiseert het bedrijf maatschappelijke meerwaarde.”

En wat als ik mijn productieproces niet kan of wil verplaatsen?
“Dan sturen we bekwame werkkrachten onder supervisie van een gekwalificeerde werkleider naar uw bedrijf. Ze verzekeren uw productie voor zowel langdurige als voor eenmalige kleinere opdrachten. Wilt u bijvoorbeeld een aantal dagen per jaar een extreme piekperiode opvangen? Of constant één of meerdere ploegen op uw productiesite aan het werk hebben? We zoeken samen met u naar de beste oplossing. Van het vervoer van onze werknemers hoeft u zich niets aan te trekken: dat organiseren we zelf.”

Voor welke bedrijven werken jullie?
“Voor de kleinste kmo tot de grootste multinational. We verpakken vooral fast moving consumer goods (shampoos, wasmiddelen, scheerschuim, …), drukwerk en producten voor marketingacties. Maar eigenlijk zijn onze productielijnen voor elk type product geschikt. We zijn ook erkend als belastingentrepot. Dat laat ons toe om ook bieren en sterke drank te verpakken. En krijgen we een vraag uit de voedingsindustrie, uit de medische sector (bv. cleanroomwerk) of wilt u een blisterverpakking laten ontwerpen? Dan schakelen we onze andere vestigingen van Entiris in.”

Ben ik zeker dat jullie werk aan mijn kwaliteitseisen voldoet?
“Absoluut. Entiris heeft bijna elk denkbaar kwaliteits- en veiligheidscertificaat: ISO 9001, HACCP, IFS, BRC, Kwaliteitswijzer (EFQM), 19KE, … In alles wat we doen, zit kwaliteit ingebakken. Hier geldt opnieuw dat meedenken. We analyseren elke nieuwe opdracht en bekijken hoe we ons op de efficiëntste manier moeten organiseren om ook op dat vlak kwaliteit te garanderen. En dat trekken we door tot in onze prijzen. We doen er alles aan om uw kosten zoveel mogelijk te reduceren zonder daarbij de kwaliteit in het gedrang te brengen.”

Jullie vinden dat ‘meedenken’ belangrijk. Wat houdt dat in?
“Onze technische afdeling denkt oplossingen voor uw verpakkingsproces uit. Dat gaat van verpakkingen tot tools zoals matrijzen of nieuwe semiautomatische machines die uw productie optimaliseren. En we bekijken hoeveel werkkrachten we nodig hebben om u zelfs op heel korte termijn verder te helpen. Met onze 1500 arbeiders verspreid over onze zeven vestigingen zetten we heel snel het aantal arbeiders in dat nodig is.”

Jullie hebben ook een groendienst?
Accountmanager Xavier Henskens: “We werken voor particulieren, bedrijven en overheden. Onze mensen maaien voor u het gras, scheren uw hagen, verwijderen het onkruid, planten alle soorten groen aan en verharden uw parkings en opritten met betonklinkers. Vanaf 2015 mogen bedrijven geen pesticiden meer gebruiken om onkruid te bestrijden. Wij hebben voor u kwalitatieve oplossingen. Voor de stad Mechelen maken we nu al een heleboel haaglinten onkruidvrij. Het stadsbestuur schakelt ons ook in om het zwerfvuil op de drie industrieparken te verwijderen.”

Bekijk het artikel op managermagazines.be