Entiris ontvangt allereerste ‘Voka Inspiration Award’

Op 17 december 2013 beloonde Voka – Kamer van Koophandel arr. Leuven regio Diest een onderneming die inspirerend is voor alle andere ondernemers. Voor de eerste editie van de jaarlijkse ‘Voka Inspiration Award’ werd gekozen voor Entiris, de vroegere beschutte werkplaatsen.

Deze onderneming zet zich in om mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt kansen te geven om zich professioneel te ontplooien. Er werken maar liefst 1700 mensen voor het bedrijf, dat zowel een sociale als economische inslag heeft.

“De Inspiration Award moet inderdaad zijn wat de naam doet vermoeden”, zegt regiovoorzitter Gert Van Erum (Vanerum Group). “Entiris is daarbij een ideaal voorbeeld van positief ondernemerschap waarbij de economische realiteit en de aandacht voor het menselijke elkaar niet in de weg staan. Een echte inspiratiebron voor alle ondernemers.”

Koen Van de Cruys, gedelegeerd bestuurder van Entiris, nam de prijs in ontvangst en gaf de 200 aanwezigen een inzicht in de missie en de visie van zijn bedrijf. Hij legde daarbij de nadruk op de maatschappelijke en economische rol die Entiris vervult. Het bedrijf is ook één van de grootste werkgevers in Oost-Brabant, iets waar volgens Van de Cruys, nog al te vaak overheen gekeken wordt. Met deze award hoopt Voka dan ook voor de nodige aandacht te zorgen voor deze regionale parel.

Bekijk dit artikel op voka.be