Nieuw leven voor Nieuwland-Meetshoven

Maandag wordt de toekomstvisie voorgesteld voor het bedrijventerrein Nieuwland-Meetshoven in Aarschot. Want hoewel het bedrijventerrein strategisch gelegen is aan het station, de autosnelweg en het centrum van Aarschot, is er leegstand en een verouderde infrastructuur. Daarom werkten de provincie Vlaams-Brabant, de stad Aarschot, de intercommunale Interleuven, VOKA en POM samen met de bedrijven een toekomstvisie uit voor deze bedrijvenzone.

“We passen de meest recente ruimtelijke inzichten en technieken toe voor de modernisering van dit bedrijventerrein in Aarschot”, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening. “Voor ons is dit een proefproject. We willen deze nieuwe visie ook gaan toepassen op andere bedrijventerreinen in Vlaams-Brabant.”

Julien Dekeyser geeft maandag zijn visie op de modernisering van bedrijventerreinen waarvoor Aarschot de pilot is. Daan Demey zal het hebben over de eigenlijke plannen. Schepen Mattias Palialunga zal het economische belang voor de stad schetsen. Koen Van de Cruys, afgevaardigd bestuurder van Entiris, zal het belang van de modernisering voor de bedrijven toelichten en meer vertellen over de plannen van zijn bedrijf.

Bekijk het volledige artikel op madeinvlaamsbrabant.be.