Ompakken geneesmiddelen

Het ompakken van geneesmiddelen is een belangrijk proces in de farmaceutische industrie. Het zorgt ervoor dat de geneesmiddelen tijdens transport en opslag in goede staat blijven, waardoor de kwaliteit van de producten gegarandeerd blijft.

Het ompakken van geneesmiddelen moet gebeuren in een stofarme ruimte om aan strenge normen te voldoen. Ook dit kan Entiris voor jou voorzien.

Secundair ompakken

Het secundair ompakken van geneesmiddelen (doosinhoud, bijsluiter…) en het etiketteren, zowel manueel als machinaal, vindt plaats in onze stofarme ruimtes. Daarbij laten we niets aan het toeval over.

Deze ruimtes zijn net als onze geconditioneerde opslagplaatsen voorzien van een continue temperatuurregistratie. Onze maatwerkers voeren de opdrachten uit onder toezicht van een industrieapotheker. Deze volgt de procedures nauwgezet op en garandeert een optimale veiligheid en traceerbaarheid van jouw goederen.

Bovendien moeten er strikte kwaliteitscontroles plaatsvinden tijdens het ompakken om te zorgen dat de producten veilig en effectief zijn voor de consument.

(Her)etiketteren van geneesmiddelen en bijsluiters

Voor geneesmiddelen is het uiteraard zeer belangrijk dat deze de juiste etikettering krijgen. Als er in het productieproces iets misloopt, kan dit jouw volcontinue proces stilleggen. Op Entiris kan je rekenen om de foutieve etiketten te verwijderen en te vervangen door de juiste. Zo kan jouw productieproces draaiende blijven en heb je geen nood aan extra machines om de fout te verhelpen.

Importeer je geneesmiddelen en moeten de etiketten en/of de bijsluiters vervangen worden door een andere versie? Ook dan kan je op Entiris rekenen om dit voor jou in orde te brengen. Dit repetitief werk is de specialisatie van veel van onze maatwerkers, waardoor ze enorm nauwkeurig en bovendien ook efficiënt werken.

Unidoses

Wat meer en meer opkomt zijn de ‘unidoses’, individueel gelabelde geneesmiddelen waardoor men in ziekenhuizen en woonzorgcentra per patiënt exact kan opvolgen wie welke medicatie wanneer heeft gekregen. Voor het maken van deze unidoses kan je ook bij ons terecht!

Zoek je een standaard verpakking als oplossing om jouw producten veilig te vervoeren of verzenden? Onze werknemers helpen je graag verder. Onder begeleiding van onze werkleiders, voeren zijn elke opdracht zowel efficiënt als kwalitatief uit.

Krimpfolie is een transparante plastic film om materiaal te verpakken. Bij verhitting krimpt deze strak om het materiaal. Een krimpverpakking is geschikt om dozen, blikjes en meer te verpakken.

  • Open krimp: een krimpverpakking met openingen langs de zijkant
  • Gesloten krimp: een volledig gesloten krimpverpakking.

Samen met onze ontwerpers bekijk je alle mogelijkheden. Zij vinden dankzij hun jarenlange ervaring de perfecte oplossing en zullen je vertellen dat een eigen ontwerp niet te duur hoeft te zijn. We maken onze matrijzen steeds zelf. Hierdoor behoort kleinschalig seriewerk ook tot onze specialiteiten. Vanaf het ontwerpen tot de levering is onze lead-time zeer kort.

Varianten blisterverpakkingen

  • Heat Seal Blister: een blisterverpakking die met de coating verzegeld of geseald wordt op een blisterkaart.
  • High Frequency Blister: een blister wordt tegen een andere blister gelast met of zonder kaart erin. Dit is een vorm van antidiefstalverpakking.
  • Klapblister: de onder- en bovenzijde van deze blister zijn verbonden met een scharnier. Het sluiten gebeurt meestal door kliknokken.
  • Sandwichblister: twee bedrukte kaarten vormen zowel de voor- als achterzijde van de verpakking die aan elkaar geseald worden. De blister zit omsloten tussen de 2 kaarten.

Peel-off blister: heeft een achterzijde in aluminiumfolie of plastiekfolie die afgepeld kan worden.

Voor verpakking van voeding kunnen we je doorheen het hele proces bijstaan of bij verschillende delen waarvoor je bijvoorbeeld momenteel onderbemand bent. Denk aan primaire, secundaire en bulkverpakking.

Certificaten voor kwaliteitsgarantie

Na het productieproces moeten je geneesmiddelen verpakt worden met het juiste etiket, de juiste bijsluiter, enzovoort. We staan je hier graag in bij. Dit kan ter plaatse, in jouw stofarme ruimtes, of in de onze.

Ons team van maatwerkers zet zich volledig in om zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk jouw verpakkingsproces te ondersteunen. Onder toezicht van hun begeleider leiden zij dit proces in goede banen.

 

Onze stofarme ruimtes, net als onze cleanrooms voor medical devices, beschikken over de nodige vergunningen (GMP) van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) om zowel humane als diergeneeskundige medicijnen secundair om te pakken.

Zo ben je zeker dat ook jouw geneesmiddelen volledig binnen alle richtlijnen omgepakt worden.

Waarom maatwerkbedrijf Entiris?

In de farmasector is het belangrijk om elke taak zeer precies uit te voeren in de juiste, gespecialiseerde ruimtes. De ruimtes, die hebben we. Enorm gedreven en ongezien nauwkeurige maatwerkers? Dubbel check!

Bovenop alle economische voordelen voor je bedrijf, geef je op deze manier heel wat mensen de kans om zich verder te integreren in onze maatschappij. Kortom, kiezen voor Entiris is zowel budgettair als sociaal gezien een duurzame keuze.