Hoeveel verdien je bij een maatwerkbedrijf?

Entiris is een maatwerkbedrijf, voorheen gekend als beschutte werkplaats. Dit zijn organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn met een handicap, een gebrek aan opleiding of ervaring of langdurige werkloosheid. Een vraag over maatwerkbedrijven die vaak gesteld wordt: hoeveel verdien je er eigenlijk?

Jouw loon bij Entiris?

Als je bij Entiris komt werken, krijg je uiteraard een loon voor je prestaties. De hoogte van dit loon hangt onder andere af van de functie die je uitoefent en het aantal jaren dat je bij ons werkt.

Maar je loon is niet het enige: je krijgt ook maaltijdcheques, een eindejaarspremie, en mogelijks een vergoeding voor je woon-werkverkeer.

En bij Entiris vieren we ook graag: frietjes, ijsjes, chocolade, geschenken voor jubilarissen of een uitbundig personeelsfeest … we vinden altijd wel een reden om te vieren.

Maar werken bij Entiris is veel meer dan alleen centen verdienen: je krijgt de kans om opleidingen te volgen, nieuwe taken te proberen of door te groeien. Jij staat centraal met je vaardigheden en interesses.

Kortom, naast centen verdien je bij Entiris ook respect, waardering, leerkansen en een toffe werkomgeving!

Loon in maatwerkbedrijven

Het loon van werknemers in maatwerkbedrijven varieert en hangt af van verschillende factoren zoals de functie, ervaring, opleiding en het bedrijf zelf. Over het algemeen zijn de salarissen in maatwerkbedrijven overeenkomstig met die van vergelijkbare banen in andere sectoren.

Enkele cijfers ter verduidelijking

De meeste maatwerkers verdienen minimaal €11,87/u. Dit komt neer op een bruto maandloon tussen €1.900 en €2.300. Vanaf 1 november 2022 bedraagt de anciënniteitstoeslag €0,2340. Dit wil zeggen dat het uurloon na 4 jaar anciënniteit in de sector verhoogd wordt met deze toeslag.

Voordelen van werken bij een maatwerkbedrijf

Naast het salaris, zijn er nog andere voordelen verbonden aan het werken bij een maatwerkbedrijf. Een van de belangrijkste voordelen is de mogelijkheid om werkervaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen in een professionele omgeving. Dit kan leiden tot nieuwe kansen en een verbeterde positie op de arbeidsmarkt.

Daarnaast bieden maatwerkbedrijven een veilige werkomgeving waarin werknemers op hun eigen tempo kunnen werken en ondersteuning krijgen van collega’s en begeleiders. Dit kan helpen om het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van werknemers te vergroten.

Conclusie

Het salaris in maatwerkbedrijven kan variëren afhankelijk van verschillende factoren en de subsidieregelingen in het land waarin het bedrijf gevestigd is. Over het algemeen zijn de salarissen in maatwerkbedrijven overeenkomstig met die van vergelijkbare banen in andere sectoren.

Naast het salaris zijn er nog andere voordelen verbonden aan het werken bij een maatwerkbedrijf, zoals werkervaring en de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen in een veilige werkomgeving.